Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σαμαράς back to black

Θα καταργήσει το νόμο για τα ναρκωτικά, γιατί εδώ δεν είναι Άμστερνταμ. Θα πάρει πίσω το νόμο για την ιθαγένεια, γιατί δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος μετανάστης να έχει δικαιώματα. Θα αλλάξει τα σχολικά βιβλία Ιστορίας για να αισθάνονται «εθνικά υπερήφανα» τα ελληνόπουλα. Θα κηρύξει ΑΟΖ για να σωθεί η πατρίδα. Θα επαναδιαπραγματευθει το μνημονιο, όπως μονο αυτος ξερει.

Είναι μερικά από τα «θα» που εκστόμισε ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ, ενώ μας άνοιξε τα μάτια πληροφορώντας μας ότι η Ισπανία ανακαλύπτει την «ισπανικότητα» (ενδεχομένως και η Μποτσουάνα την «μποτσουανικότητα»...). Αν ο κ. Σαμαράς θύμιζε Αβέρωφ, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν μύριζε ναφθαλίνη, μάλλον μπερδεύτηκε με τον πολιτικό του πατέρα, που έζησε σε άλλη εποχή-σε άλλη εποχη φανηκε ότι ζει κι ο ιδιος με την ακατασχετη παροχολογια του.

Κι αν η «μικρή» Ελλάδα πηγαίνει κατευθείαν πάνω σε ξέρα, δεν πειράζει, γιατί έχει κάτι πολυ σημαντικό να περιμένει: το 2021, οπότε και η επέτειος των 200 χρόνων εθνικής ανεξαρτησίας. Να εννοούσε αυτό, άραγε, ο κ. Σαμαράς όταν τσιταρισε Μπισμαρκ και αναφέρθηκε στο «χλιμίντρισμα» της Ιστορίας; Γιατί η ομιλία του στη ΔΕΘ έμοιαζε βγαλμένη από το παρελθόν. Όπως θα έλεγαν και οι Βρετανοί που εσχάτως ανακάλυψαν τη «βρετανικότητα», back to back...H, μήπως, back to black, όπως θα ελεγε και η μακαριτισσα η Amy;



Η Αριστοτελία Πελώνη είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου