Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Οι πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας κάνουν εμπορικά κέντρα

Η οικογένεια Στασινόπουλου είναι μία από τις πιο παλιές και τις πιο πλούσιες στην Ελλάδα οικογένειες βιομηχάνων με τρείς και τέσσερις γενιές στα πόστα και στην πρωτοπορία της μεταλλουργίας και του αλουμινίου. Στην αγορά του μετάλλου συχνά ακούγεται η φράση αυτό το έκανε και ο Στασινόπουλος, όταν θέλουν να δείξουν για κάτι που έχει αξία και αποδίδει κέρδη.

Επικεφαλής τους ομίλους είναι ο κ. Νίκος Στασινόπουλος που θεωρείται ο πατριάρχης των βιομηχάνων σήμερα, αλλά και ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ αφού ούτε φωτογραφία τους δεν κυκλοφορεί στα κοσμικά περιοδικά και τις εφημερίδες.

Έτσι λοιπόν με το αξίωμα «ότι κάνει ο Στασινόπουλος έχει λεφτά» που λέγεται στους κύκλους που κινούνται οι βιομηχανίες του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, τότε και το εμπορικό κέντρο που ετοιμάζει δείχνει την κατεύθυνση που είναι τα λεφτά.

Ως γνωστόν λοιπόν ένα εμπορικό κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει στα Δυτικά προάστια, το Μάρτιο του 2011, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας Βιοχάλκο Ε.Β. Χαλκού και Αλουμινίου ΑΕ. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποικιλία υπηρεσιών και καταστημάτων, ανταποκρινόμενο στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της Αττικής και ειδικότερα των Δυτικών προαστίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα ανάπτυξης του κέντρου προσκάλεσε σήμερα τους ήδη υπάρχοντες, αλλά και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες, σε πρώτη επίσκεψη γνωριμίας με το εμπορικό κέντρο. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί συμφωνίες μισθώσεων για πάνω από το 70% των καταστημάτων.

Το εμπορικό κέντρο θα βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κομβικά σημεία της πόλης, με εύκολη και άμεση πρόσβαση, πάνω στον κεντρικότερο άξονα του λεκανοπεδίου, τη Λεωφόρο Κηφισού, ανάμεσα σε πολλούς, παράπλευρους, σημαντικούς άξονες της περιοχής, όπως η Πέτρου Ράλλη, η Ιερά Οδός και η Θηβών, ενώ είναι πολύ κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Το εμπορικό κέντρο εντάσσεται σε ευρύτερο εμπορικό συγκρότημα, συνολικής έκτασης 59.500 τ.μ., στο οποίο βρίσκεται και το εμπορικό κατάστημα ΙΚΕΑ και παρέχει δωρεάν χώρο στάθμευσης 2.500 θέσεων. Το συνολικό εμβαδόν του νέου εμπορικού κέντρου είναι 20.000 τ.μ.

Βέβαια η στροφή των μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών στο εμπόριο και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν τα πετυχημένα The Mall και Golden Mall του Ομίλου Λάτση, τα εμπορικά κέντρα της Βωβός και τώρα ετοιμάζονται ένα από τον Όμιλο Μπόμπολα στα Σπάτα και αυτό από τον όμιλο Στασινόπουλο στα Δυτικά προάστια. Δηλαδή εκεί που θα έκαναν και ο Βωβός στον Βοτανικό, αλλά Τσίπρας, 300 αγανακτισμένοι πολίτες, το ΣτΕ και άλλα γαλαζοπράσινα συμφέροντα δεν το άφησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου