Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ελληνική πολιτική ζωή έγινε αισθηματικό δράμα!

Όσο κι αν τονίζουν οι παραγωγοί της ταινίας «Έρωτας και Προδοσία» ότι τα γεγονότα που αφηγείται είναι φανταστικά, είναι προφανές ότι βασίζονται στην πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα
Μετά την ταινία για τη 17 Νοέμβρη, που πρόκειται να βγει στις αίθουσες σύντομα, μια ακόμα ταινία βασισμένη στις συνταγές των παλιών μελό, με πρωταγωνιστές πρόσωπα τις πρόσφατης πολιτικής επικαιρότητας, ετοιμάζεται να συναντήσει πολύ σύντομα το κοινό.

Δεν είναι δύσκολο, διαβάζοντας κανείς το σενάριο του «Έρωτας και Προδοσία» να διακρίνει τις αντιστοιχίες: Σχέσεις ζωής που γίνονται συντρίμμια μέσα σε μια νύχτα, εξαιτίας του μνημονίου. Μαχαιρώματα και ίντριγκες συντρόφων. Αδελφός προδίδει τον αδελφό του, για μια θέση στην κυβέρνηση...

Για παράδειγμα, υπάρχει στην ταινία σκηνή που ένας βουλευτής (και πρώην συνδικαλιστής) της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, ονόματι Μανώλης, αδειάζει το γραφείο του μετά την διαγραφή του και βάζει φωτιά στα υπάρχοντά του έξω από τα κεντρικά του κόμματος, χορεύοντας ζεϊμπέκικο και τραγουδώντας στον αρχηγό του που ψήφισε «ναι» στο μνημόνιο «Βρέχει Φωτιά στη Στράτα μου».

Την ίδια στιγμή μια άλλη βουλευτής (Κυριακή Τεκτονίδου) γιορτάζει την δική της ορφάνια, τραγουδώντας σε ένα καπηλειό «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά», ενώ ένας εγκαταλελειμμένος πατέρας που εργάζεται ως ακροβάτης κωλοτούμπας σε τσίρκο (Γιώργος Καρατζαφέρης), βλέπει τα δύο αγαπημένα του παιδιά να μεγαλοπιάνονται στα υπουργιλίκια και να κάνουν ότι δεν τον ξέρουν.

Υπάρχει μάλιστα μια σπαρακτική σκηνή που αυτός βλέπει τον Άδωνι και τον Μάκη να απομακρύνονται περιφρονώντας τον, ενώ εκείνος κλαίει βουβά και χαϊδεύει τις περικεφαλαίες που άφησαν πίσω στα παιδικά τους δωμάτια.

Όμως και για τα δύο αδέλφια, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, τα πράγματα δεν είναι εύκολα: Η καινούρια τους οικογένεια μπορεί να είναι πιο αρχοντική και πιο πλούσια, αλλά δεν είναι όπως η παλιά τους φτωχική γειτονιά, αφού εκεί έχουν να αντιμετωπίσουν τον άσωτο αδελφό Πάνο (Πάνος Καμμένος) που μπορεί να τον έχει διώξει ο πατριάρχης Αντώνης (Σαμαράς) από το σπίτι, αλλά συνεχίζει να διεκδικεί την περιουσία του σε αντιμνημονιακές ψήφους. Μάλιστα συνεργάζεται και με τον Μανώλη (που μόλις τελείωσε να χορεύει ζεϊμπέκικο γύρω από τα καμμένα) και τα μεθάει πάλι στο κέντρο «Αντιμνημόνιο».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι Γερμανοί κατακτούν την Ελλάδα και όλοι οι πρωταγωνιστές, πρέπει να αποφασίσουν με ποιό τρόπο θα περάσουν στην αντίσταση. Αποκτούν λοιπόν μυστικά ψευδώνυμα στο facebook και αρχίζουν να αναρτούν μηνύματα από τον πολύγραφο των Social Media…

Σύμφωνα με την εταιρία διανομής, η ταινία πρόκειται να βγει στις αίθουσες μόλις εκταμιευθεί η 7η δόση του δανείου, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των συντελεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου